top of page
thumbnail_IMG_4461.jpeg
Vanessa Hansen

Textilkonstnär och mönsterkonstruktör

Välkommen till min värld av textil och färg. I min ateljé på HantVerket Väst skapar jag textilkonst, håller kurser och skriver en bok om Ecoprint.

Scrolla ned för att läsa om olika events jag varit med på och för att lära dig mer om färgning. Du kan även se några av mina alster.

Om du vill veta mer om mig och min resa med textil, läsa min CV eller ta kontakt med mig, klicka på någon av knapparna här under.

D07E0D06-4B17-4FAB-A070-81D85475C7DE.jpg

Händelser och nyheter

Workshop i ecoprint

I februari blev det full fart när detta härliga kompisgäng kom till min ateljé för att prova på ecoprint. Alla färgade varsin sidensjal och jag provade mina nya visningssjalar för att lättare berätta om vilka färger som går att åstadkomma med vilka växter. Det var en riktigt härlig kväll! Såhär säger en av kursdeltagarna: 

"Tack Vanessa för fantastiskt härlig workshop! Alla var supernöjda med kvällen. Du guidade oss lugnt och pedagogiskt under hela kvällen och det roliga var att trots alla hade samma fina växter att tillgå lyckades vi skapa helt olika sjalar. Varmt rekommendera en kväll hos Vanessa som med sitt brinnande entusiasm guidar dig genom hela kvällen. Tack från nöjda deltagare. Kommer säkert att workshoppa med dig flera gånger!"

IMG_7878.JPG

Använd naturen i kreativt skapande

Botaniska tryck, eller ecoprint är ett sätt att färga textilier där du använder de färska eller torkade växerna direkt på tyget. 

Det är ett väldigt kreativt sätt att prova på växtfärgning och du lär dig om växters färgkraft. 

Alla växter innehåller färgpigment, det gäller att lära sig vilka som fungerar att färga med. Var med att utforska växters färgpotential med en workshop eller kurs med mig! 

D8589D21-C4C3-4B0C-ACEF-F4F3C5F758EE.jpg

Kulturnatta

Tack till alla som kom på Kulturnatta!

Det var verkligen en jättehärlig kväll på HantVerket Väst under Kulturnatta. 

Om du kom förbi och kanske också var på min Ekoprint demonstration och vill komma på workshop med mig, fyll i din mail i formuläret så skickar jag ut intresseanmälningar när det är dags för en workshop. 

Håll även utkik här på hemsidan för kommande event på HantVerket! 

Ecoprint-workshop på Mikaelimarknad
Råda Rum, Härryda den 9 oktober

Kom på en härlig höstmarknad i Mölnlycke där lokala konstnärer och hantverkare samlas. Köp dina första julklappar och kom på visning av olika hantverk!

Öppet 12-16

Jag kommer vara där med handfärgade alster för höst och jul, växtfärgninskit och jag håller en demonstration i växtfärgninstekniken Ecoprint! 

IMG_7909.JPG
IMG_8183.JPEG
IMG_8434.JPEG

Lär dig använda ett växtfärgningskit på Kulturnatta!
28 oktober kl. 19.00

Välkommen på mini-workshop på Kulturnatta till min nya studio och härliga verkstad på HantVerket Väst i Gamlestaden - ett spårvagnsstopp från Centralstationen!

Jag berättar och visar hur du färgar ett par strumpor i vackra färger enbart med hjälp av torkade blommor! Du lär dig om grunderna i växtfärgning och har möjlighet att köpa ett eget kit för att färgahemma.

Workshopen är GRATIS <3 

Ingen förbokning krävs.

IMG_7925.JPG

Ekoprint workshop på 
Renströmsta Trädgården

IMG_8082.JPG

Kom på dropin-workshop fredag den 2 september på Renströmska trädgården i Örgryte! 

Öppet mellan 13-16

Plocka dina egna färgväxter i trädgården och lär dig hur du använder dem för att skapa vackra och oväntade mönster och färger på en sidensjal eller sidenstrumpor! 

Du tar med dig ditt färgade konstverk hem efter avslutad workshop och lär dig hur du tar hand om det på bästa sätt. 

500kr per person, allt material inkluderat (en 90x90cm sidensjal eller ett par sidenstrumpor, bomulssjal finns som veganskt alternativ).

Renstromska_logo_tagline_color.png
IMG_20190525_112553.jpg

Pop-Up på Blomsterbacken Slow Flower Festival 27 augusti

Kom förbi och plocka ekologiska snittblommor och se hur man kan använda dem för att färga tyger med! Öppet 11-16

IMG_7916.JPG
681674DC-5C04-4D2D-8654-1BE1E57A269D.jpg
IMG_7878.JPG
ea058677-6241-4dde-b68b-3cd616950ff4.png

Botaniska Konstellationer
30 juli - 2 augusti

En konstutställning med naturen som inspiration och källa

Växtfärgade bonader - garninstallationer - linoleumsnitt 

IMG_6553.JPEG

Alster

Här finns ett urval av alster som visasdes på utställningen Botaniska Konstellationer. Fyll i formuläret nedan om du har en fråga om ett specifikt alster du såg på utställningen eller om du skulle vilja beställa ett konstverk eller produkt specialtillverkad bara för dig. 

bottom of page