top of page
IMG_7507_edited.jpg
Vanessa Hansen

Textilkonstnär

Välkommen till min värld av textil och färg. I min ateljé I Göteborg skapar jag textilkonst, håller kurser och skriver en bok om Ecoprint.

Sidan är ännu under uppbyggnad och fler utställningar och verk är på gång.

Om du vill veta mer om mig och min konst eller ta kontakt med mig, klicka på någon av knapparna här under.

Konsten att vara Kvinna

på Miss Clara by Nobis, Stockholm 8/3-8/4 2024

Ljus

60x70cm

192 sidenbitar, färgade med växter från konstnärens omgivning; ek, daggkåpa, ormbunke. Delarna är individuellt fastsydda för hand med silkestråd på en bakgrund av växtfärgad bomull, monterad på canvas.

Verket kommenterar de många olika roller kvinnor har; roller vi själva tar på oss, roller samhället förväntar sig att vi ska uppfylla och roller som människor nära oss behöver att vi fyller. Några är mörka, fläckiga och kanske sådana som vi helst hade velat slippa, några är ljusa och skinande. Tillsammans bildar de en komplex helhet med olika schatteringar, som även den ändrar form och färg beroende på i vilket ljus och från vilken vinkel du ser den.

400/031

Konstkuppen, Göteborg 2/6-9/7 2023

Vår i Trädgårdsföreningen

IMG_5584.jpeg

Handbroderad filt av återbrukat siden. Tyget är växtfärgat med blommor plockade i Göterbog. Verket kan ses som en abstrakt tolkning av Trädgårdsföreningen i tidig båt, en mosaik av pärlhyacing, skilla, krokus och kanske lite snö.

Botaniska Konstellationer
 

En konstutställning med naturen som inspiration och källa 30/7-2/8 2022

Växtfärgade bonader - garninstallationer - linoleumsnitt 

IMG_6553.JPEG

Verk

Här finns ett urval av alster som visasdes på utställningen Botaniska Konstellationer. Fyll i formuläret nedan om du har en fråga om ett specifikt alster du såg på utställningen eller om du skulle vilja beställa ett konstverk eller produkt tillverkat bara för dig. 

bottom of page