top of page

Jag är utbildad mönsterkonstruktör som gått från att arbeta i Londons modevärld till att söka alternativa textila praktiker för en mer hållbar användning av kläder och tyger. Med ett livslångt intresse för naturen och textilt skapande har jag under flera års tid vid sidan av arbetet som mönsterkonstruktör utvecklat kunskaper och färdigheter inom växtfärgning.

 

För mig är växtfärgningen en ingång till att tänka till kring textilier och hur vi som människor rör oss i och samspelar med naturen – och hur dessa saker hänger ihop.

 

Jag har ateljé på HantVerket Väst i Göteborg där jag arbetar med textilkonst och konsthantverk som jag ställer ut i olika forum och säljer. Jag håller även kurser och workshops i växtfärgning där och arbetar med att skriva en bok om växtfärgningstekniken ecoprint. Idén om boken och min passion för att dela mina kunskaper inom textil och växtfärg med andra gjorde att jag blev en av årets Gudrun Sjödén Stiftelse-stipendiater.

 

I min konstnärliga praktik blandar jag traditionella tekniker såsom broderi och handsömnad med nya sätt att arbeta med växtfärgning. Naturen är en outsinlig källa för inspiration och med hjälp av lokala växter, svampar och bark experimenterar jag ständigt med olika sätt att utvinna färg och få den att fästa på tygerna.

 

Jag är även aktuell på två olika utställningar under våren och har ett samarbete med FinSam där jag ska hålla en kurs i textila trycktekniker under försommaren.

Kortfattat 2023

Maj 2023

TexpoArt 2023

Mars-juni 2023

Konstkollektivet

2023-2024

Gudrun Sjödén Stiftelse

Maj-juni 2023

FinSam Göteborg

Medverkan med verket ”Ljus” på den internationella textilutställningen TexpoArt i samarbete med National University of Arts i Rumänien

Utställning av växtfärgade textilier på Konstkollektivets Vårsalong, vernissage 25/26 mars

Stipendium tilldelat för att skriva en handbok i växtfärgningstekniken ecoprint med förväntad release hösten 2024

Kursledare i kursen Textila Trycktekniker i samarbete med FinSam. Kursen innehåller ecoprint, cyanotypi, linoleumtryck och tatakizome

Get in Touch

123-456-7890 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page